Aqua- 55+

Plezier, ontspanning en beweging. Plezier vanwege de contacten met generatiegenoten.  Ontspanning voor het hele lichaam mede door het warme water van ±34˚C in het ondiepe, en ±29˚C in het diepe bad. Beweging met behulp van speciale oefeningen aangepast aan uzelf.

Speciaal voor u als 55+ er hebben we op de dinsdag, woensdag en donderdag tijd gereserveerd om met leeftijdgenoten lekker te zwemmen, gymmen en te ontspannen. U hoeft niet mee te doen aan de oefeningen, u kunt ook een uurtje ontspannen zwemmen.

Deelnemers aan de Aqua 55+ lessen komen de laatste les van de maand na de les nog even voor de gezelligheid bij elkaar onder het genot van een kop koffie of thee.

55+ Gym ondiepe bad:
Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die blijven bewegen en sporten op hogere leeftijd minder ouderdomsverschijnselen (zullen) krijgen. Het zwemcentrum biedt u de mogelijkheid om op ontspannen wijze, in heerlijk warm water (±34˚C) te sporten. In de lessen komen alle spiergroepen uitgebreid en gevarieerd aan bod. Het bad is 1,00 m. diep, dus u hoeft niet te kunnen zwemmen.

Sporten in het ondiepe bad is tot op zeer hoge leeftijd mogelijk. Maar bovenaan staat toch vooral de gezelligheid en het plezier tijdens de lessen. De eerste les is gratis, U kunt het dus altijd een keer komen uitproberen.

Donderdag 11:00 – 12:00 uur (incl. ½ uur les)

€ € 5,00 Losse les

€42,00 twaalfbadenkaart (6 maanden geldig)

55+ Aquasportief diepe bad:
Dinsdag-, woensdag en donderdagochtend van 11:00-12:00 uur. (incl. ½ uur les) De Aqua 55+ lessen in het diepe bad zijn te vergelijken met het aquajoggen. Dit houdt in dat u met behulp van een wetbelt (een band om het middel voor een goede houding en om u boven water te houden) door het water kunt lopen.
Het grote voordeel van deze activiteit is dat u niet in contact met de bodem komt, waardoor de gewrichten niet zwaar belast worden en toch optimaal profiteren van de water weerstand.

55+ aquasportief is ook uitermate geschikt tijdens revalidatie.

Dinsdag     11:00 – 12:00 uur (incl. ½ uur les)

Woensdag  11:00 – 12:00 uur (incl. ½ uur les)*

Donderdag 11:00 – 12:00 uur (incl. ½ uur les)

Losse les € 5,00
Twaalfbadenkaart € 42,00

*Op woensdag is het ondiepe bad niet toegankelijk tussen 11:00 – 12:00 uur.