Aqua sportief

Aquasportief is goed voor je conditie en je figuur. De weerstand onder water is veel groter, maar toch zullen gewrichten, spieren en pezen veel minder snel overbelasting ervaren. Daardoor is de kans op blessures aanzienlijk minder.
Regelmatig deelnemen aan de aquasportieflessen leidt al snel tot een groter uithoudingsvermogen. Aquasportief is dan ook niet voor niets razend populair. Alle spiergroepen zullen tijdens de lessen uitgebreid aan bod komen.
U hoeft zich niet vooraf aan te melden!

Aquasportief
Aquajoggen deed als eerste van de aquasportief onderdelen zijn intrede in de Nederlandse zwembaden en is veruit de populairste. Een groot voordeel van deze activiteit is dat u niet in contact met de bodem komt, waardoor de gewrichten geen zware belasting krijgen en toch optimaal profiteren van de waterweerstand. Ideaal dus om te herstellen van enkel, knie -en rugblessures en voor sommige mensen zelfs de enige activiteit mogelijk om in beweging te blijven.

De Aquasportief oefenstof is niet beperkt tot joggen, maar zal juist veel variatie bieden. Dus geen saaie looples, maar een afwisselende spetterende doe-les.
Tevens kunt u met uitvoering van de gegeven oefeningen individueel de zwaarte worden bepaald. Door een beweging in het water sneller uit te voeren en/of langer te maken zal de weerstand groter worden.
Iedereen kan meedoen, er is namelijk geen zwemdiploma voor nodig!

Tijdens de lessen worden verschillende materialen gebruikt om u boven water te houden en/of de oefeningen te verzwaren. De volgende materialen kunnen gebruikt worden:

Wetbelt (een band om het middel voor een goede houding en om u boven water te houden)

Dumbells (een soort gewichten van foam waardoor onder water de weerstand flink zal worden verhoogd)

Beendrijvers (een enkelmanchet van foam, om de weerstand te verhogen)

Flexibeams (een slang van foam, om de weerstand te verhogen)

Dinsdag     13:30 – 14:00 uur

Vrijdag      13:30 – 14:00 uur

€ 5,00 Losse les
€42,00 Twaalfbadenkaart (6 maanden geldig)