CORONA-MAATREGELEN

Update 17 januari 2022, 14:05 uur.

Op deze pagina vindt u een overzicht van de corona-maatregelen zoals deze gehanteerd worden door door Zwemcentrum De Pals. Aangezien wij in het pand van Sports Planet zijn gehuisvest volgen wij tevens de richtlijnen zoals deze door Sports Planet worden aangegeven.

Naar aanleiding van de persconferentie van 14 januari 2022 zullen wij u zo snel mogelijk op de hoogte van eventuele tijdswijzigingen van zwemleskinderen. Wij hebben op dit moment de maandag- en dinsdag-lesgroepen van de nieuwe lestijden voorzien. De overige volgen zo snel mogelijk.

Naar aanleiding van de persconferentie van 14 januari 2022 zullen de baby/peuter/kleuterlessen vanaf 19 januari worden hervat.

 • De horeca is tijdens de zwemlessen gesloten. U zult, tijdens de zwemlessen, buiten het pand moeten wachten.
 • Er mag maximaal 1 volwassenen per leskind het pand betreden.

LET OP i.v.m. de coronamaatregelen komen ook de kijklessen in januari te vervallen.

LET OP WIJZIGINGEN IN DE REGELS VOOR TOESCHOUWERS BIJ HET DIPLOMAZWEMMEN

Daarnaast dient u ten aller tijden de onderstaande maatregelen te volgen:

Vanaf 29-11-2021 geldt er een mondkapjes plicht (ook in de kleedzalen en op het terras van het zwembad).

Per 20-12-2021 is de kleedkamer indeling : zwemt uw kind in het grote bad dan maakt u gebruik van de kleedzalen. Heeft uw kind les in het kleine bad dan maakt u gebruik van de omkleedruimte op het terras van het zwembad. Let u op het bord in de entree.

Voor het brengen en halen van de kinderen in de kleedzalen heeft u geen QR-code nodig. U mag 5 minuten voor aanvang van de zwemles de kleedkamers betreden.

Als uw kind niet naar school mag i.v.m. corona gerelateerde klachten of verkoudheid mag het ook niet naar zwemles. Dit geld dus ook als uw kind thuis moet blijven omdat er een coronabesmetting in de klas is. Uw kind mag weer naar zwemles als het een negatieve coronatest heeft of als de quarantaine tijd is afgelopen.

Er mag 1 begeleider (18+) per zwemleskind de kleedzaal betreden.

U mag 5 minuten voor aanvang van de zwemles het pand betreden.

U mag 2 minuten voor afloop van de zwemles de kleedzalen betreden om uw kind op te halen.

Er mogen geen ouders in de zwemzaal zijn, behalve als dit is afgesproken met het badpersoneel.

Aangepaste maatregelen tijdens het DIPLOMAZWEMMEN.

Het is door wijzigingen in de coronamaatregelen van 18 december 2021 niet meer toegestaan om toeschouwers bij het diplomazwemmen te hebben. Wij vinden het heel vervelend maar er mogen dus geen ouders in de zwemzaal/horeca aanwezig zijn. U zult helaas buiten moeten wachten/kijken.

U kunt 15 minuten voor aanvang van het diplomazwemmen uw kind aanmelden bij de receptie van het zwembad. 5 minuten voor aanvang van het diplomazwemmen kunt u uw kind omkleden in de kleedzalen.

Na afloop van het diplomazwemmen kunt u en uw kind weer omkleden in de kleedzaal. Houd u rekening met de kleedzaal indeling (dames/heren) i.v.m. andere gebruikers van deze ruimtes na het diplomazwemmen.

Alle overige coronamaatregelen zoals verder op de pagina zijn beschreven blijven ook gelden.

Corona-maatregelen voor alle lesgroepen en cursussen:

 • Als uw kind niet naar school mag i.v.m. corona gerelateerde klachten of verkoudheid mag het ook niet naar zwemles. Dit geld dus ook als uw kind thuis moet blijven omdat er een coronabesmetting in de klas is. Uw kind mag weer naar zwemles als het een negatieve coronatest heeft of als de quarantaine tijd is afgelopen.
 • Als uw kind een positieve coronatest heeft gehad mag uw kind niet naar zwemles.
 • LET OP: Uw kind mag ook niet naar zwemles als het een coronatest heeft gedaan maar nog geen uitslag heeft gehad.
 • 5 minuten voordat de zwemles start, mag uw kind samen met 1 begeleider (18+) de kleedzaal binnen. Het is mogelijk om broertjes/zusjes mee te nemen naar de zwemles.
 • U brengt uw kind naar de kleedzalen van het zwembad. Hier kunt u uw kind omkleden en wacht u op de zwemdocent. De kleedzalen zijn ingedeeld op lesfase.
 • U mag niet in de kleedzaal wachten tijdens de zwemles.
 • 2 minuten voor het einde van de zwemles kunt u de kleedkamers betreden om uw kind op te halen. De zwemdocenten zullen uw kind naar de juiste kleedzaal brengen. Zorg dat u op tijd in de kleedkamer bent.
 • Er kan niet worden gedoucht.
 • Houd rekening met de enige afstand tot de medewerkers en andere volwassenen.
 • Er mogen geen ouders/verzorgers/toeschouwers in de zwemzaal zijn tijdens de reguliere zwemlessen en zwemlesEXTRA. Behalve als dit is afgesproken met de zwemdocenten.